Concert op het Water


Every End Means A New Start


Uniek concert op het water
In een van de grootste en mooiste jachthavens.


zorg dat je erbij bent

3 unieke groepen samen op het podium.


Ngāti Rānana London Māori Club

In 1958 stichtte een kleine groep Nieuw-Zeelanders, die in Londen woonden, de “London Maori Club”. Door het opvoeren van de traditionele ‘waiata’ en ‘haka’, promoten ze de unieke Maori - cultuur. In 1971 onderging de groep een metamorfose en wijzigde hun naam naar Ngati Ranana London Maori Club met centraal de drie pijlers waarop de werking van Ngati Ranana gebaseerd zijn: Whanuangatanga (samenhorigheid), Manaakitanga (gastvrijheid) en Katahitanga (eenheid). Steeds wordt elke kans gegrepen om de Maori cultuur en Aotearoa (Nieuw-Zeeland) te promoten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ngati Ranana organiseert dan ook verschillende sociale evenementen voor hun leden doorheen het jaar. Van clubavonden en performances tot weekend Wananga (intensieve training/leersessies). Zo waken ze over het behoud van hun erfgoed voor alle toekomstige generaties


Feniks taiko

Feniks Taiko is de semiprofessionele groep van de Araumi Daiko vzw en brengt u Taiko van de bovenste plank. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de gespeelde ritmes. Feniks Taiko behoort tot de top van de Europese Taiko-scène en ze speelden, naast talloze grote en kleine podia over gans België, ook in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Luxemburg, Spanje, Frankrijk en Japan. Zowel Feniks Taiko en de Araumi Daiko vzw staan onder leiding van Grete Moortgat. Zij leerde taiko kennen tijdens haar driejarig verblijf in Japan (1996-1999) waar de hartslag van Taiko haar hartslag werd. Eerst studeerde zij in Tokio bij Tomoko Igarashi, waarna zij haar Taiko-spel vervolmaakte bij Japanse topspelers en topgroepen. Na haar terugkeer in België startte Grete haar eigen Taiko-groep ‘Feniks Taiko’ en de eerste Taiko academie in België. In haar werk wil Grete benadrukken dat Taiko niet gebonden is aan één cultuur maar een ritme heeft dat mensen overal ter wereld bij elkaar brengt en inspireert. In haar projecten overschrijdt ze graag de grenzen van kunstdisciplines. Zo combineerde ze het reeds met diverse muziekgenres en instrumenten.


Koninklijke harmonie St. Cecilia Eksaarde

De Koninklijke harmonie St-Cecilia Eksaarde heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Zij werd in 1843 opgericht als kerkorkest door de toenmalige pastoor. Op het einde van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw kende zij haar grootste bloei. Na WOII konden de activiteiten hervat worden en was er een eerder bescheiden werking. In de jaren ‘60 van vorige eeuw werd voor het eerst een beroepsmuzikant aangesteld als dirigent en werd de muzikale werking sterk opgedreven. Ook de deelname aan muziektornooien dateert uit deze tijd. Sinds Marc Weyers de dirigeerstok ter hand nam is de kwaliteit van de harmonie steeds in stijgende lijn gegaan. Intussen is deze harmonie uitgegroeid tot één van onze beste Belgische harmonieorkesten, geen enkel muziekgenre is hen vreemd.

EEN ONGELOOFLIJKE BELEVENIS!

CONTACT


info@concertophetwater.be

058 23 52 32